Excursies op Malta

Op Malta zijn veel culturele bezienswaardigheden gelegen en daarnaast bieden de wateren rond het eiland de nodige ontspanning, genoeg mogelijkheden voor leuke excursies dus.

Gozo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op Malta verblijft is een excursie naar het buureiland Gozo zeker een aanrader. De overtocht duurt slechts 30 minuten. Op Gozo bezoekt u in elk geval de hoofdstad Victoria, in het bijzonder de Citadel, de indrukwekkende Ġantija tempels en meestal behoort een stop in de baai van Xlendi tot het programma. Een bezoek aan het prachtige ‘blauwe venster’ zorgt ongetwijfeld voor prachtige vakantiekiekjes.

Drie Steden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie, die soms in combinatie met een bezoek aan Valletta wordt aangeboden, bezoekt u de drie steden Vittoriosa, Copspicua en Senglea. U maakt een mooie wandeling door het historische Vittoriosa, waar diverse paleizen en kerken gelegen zijn. Tot de excursie behoort eveneens een boottochtje, dat u mooi uitzicht verschaft op de vestingmuren die om de steden gelegen zijn. Soms behoort een bezoek aan het scheepvaartmuseum tot het excursieprogramma.

Boottocht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Malta en Gozo worden omgeven door prachtige helderblauwe wateren en op de eilanden worden dan ook tal van bootexcursies aangeboden. Zo kunt u kiezen voor een tocht naar de twee natuurlijke havens van Malta, een sunsetcruise of een dagtocht rond Malta, Gozo en Comino. Wanneer u niet kunt kiezen, is een excursie naar Comino en de Blue Lagoon een aanrader, want dat de Blue Lagoon een prachtig stukje natuurschoon is, kan eigenlijk niemand ontkennen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Blauwe Grot en Marsaxlokk

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u deze excursie boekt, brengt u in elk geval een bezoek aan het mooie vissersdorp Marsaxlokk, waar u rond kunt slenteren over de plaatselijke markt en een foto kunt maken van de felgekleurde vissersbootjes. Als het weer het toelaat kunt u een boottochtje naar de Blauwe Grot maken. Deze tocht is niet bij de prijs inbegrepen, omdat de boot alleen vaart als het weer daar goed genoeg voor is. De tocht is echter zeer de moeite waard, omdat u kunt genieten van het prachtig heldere water van de zee.

Eilandtour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Excursieaanbieders hebben allen wel een eilandtour in hun aanbod opgenomen, maar de inhoud hiervan verschilt. Vaak bezoekt u in elk geval één van de tempelcomplexen op Malta, de koepelkerk van Mosta en het prachtige Mdina staan ook vaak op het programma. Het ambachtsdorp Ta’ Qali en vissersdorp Marsaxlokk maken in veel gevallen ook onderdeel uit van de excursie. Wilt u iets specifieks zien, vraag dan voor het boeken na wat u precies allemaal tijdens de excursie zult bezoeken.