Sport op Malta

Paardrijden is de populairste publiekssport op Malta, maar watersporters en golfers komen zeker ook aan hun trekken op het eiland.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de populaire badplaatsen en op de grote stranden worden diverse watersporten aangeboden. In de meeste gevallen gaat het om waterskiën, paragliden en jetskiën. Soms worden ook surfplanken verhuurd. Zeer geliefd op de Maltese eilanden is zeilen en tussen april en november worden diverse regatta’s georganiseerd. Zelf een boot huren kunt u in de jachthavens van onder andere Vittoriosa, Portomaso en Mgarr. Een must voor de zeilliefhebbers is de Blue Lagoon bij Comino.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Malta en Gozo bevinden zich meer dan 40 duikscholen. De wateren rondom de Maltese eilanden vormen een zeer populair duikgebied en tijdens uw vakantie kunt u de onderwaterwereld gaan verkennen. Voor zowel beginners als gevorderden zijn op Malta en Gozo genoeg mogelijkheden. Op de website van het Maltese toeristenbureau vindt u een overzicht van de duikcentra op de eilanden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden is zeer geliefd op Malta en de paardenrace is de populairste sport. Paardenrennen vinden plaatsen tussen oktober en juni in het Marsa Hippodrome. Wanneer u zelf een buitenrit wilt maken of lessen wilt nemen kunt u bij diverse stallen terecht. Op Malta kunt u bijvoorbeeld naar Golden Bay Horse Riding, Bidnija Horse Riding of bij de Darmanin Stallen gaan. Op Gozo kunt u aankloppen bij Victor Muscat’s Horse Riding of bij de Wagon Wheel Ranch.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Malta is één golfbaan te vinden, de Royal Malta Golf Club. Het is een par 68 18 holes golfbaan met over het algemeen korte holes. De geoefende golfer vindt hier wellicht te weinig uitdaging, maar mocht u tijdens uw vakantie de green missen, dan kunt u hier terecht.