Gozo

Gozo ligt naast Malta en het verschil tussen de twee eilanden zit met name in rust en natuur; Gozo kent geen massatoerisme en is veel groener dan Malta.

Wanneer u uw vakantie niet samen met vele andere toeristen wilt doorbrengen, kunt u overwegen naar Gozo af te reizen. Gozo is naast Malta gelegen en kent slechts twee badplaatsen, Xlendi en Marsalforn. In deze plaatsen bevinden zich diverse accommodaties en verder zijn op het platteland van Gozo zogenaamde farm houses te vinden, waar u (luxe) kunt overnachten. Gozo staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en de duikmogelijkheden. In de badplaatsen zijn verschillende duikscholen te vinden, waar u kunt leren duiken en expedities kunt boeken. Gozo heeft enkele mooie stranden, waarvan Rambla Bay wellicht het mooiste is.

Victoria

Victoria, de hoofdstad van Gozo, is een levendige stad, waar u prima een dagje kunt doorbrengen. Bezoek de Citadel, de verstevigde stad met haar prachtige kathedraal en St. Georges church. In de plaats zijn enkele musea gevestigd, waaronder het Archeology Museum en het Museum of Natural Science, waar u onder andere fossielen en opgezette vogels kunt bekijken.

Ġgantija Temple

Op Gozo vindt u één van de indrukwekkendste en tevens oudste tempelcomplexen ter wereld. Het Ġgantija complex bestaat uit twee tempels, waarvan de grootste dateert van rond 3600 v. Chr.. De noordelijke, kleinere tempel, dateert van enkele honderden jaren later. Bijzonder van dit tempelcomplex is de buitenmuur, die op sommige plaatsen zes meter hoog is. Let u vooral op de manier waarop de gigantische stenen in elkaar passen. Nabij Ġgantija ligt de Xagħra Stone Circle. Dit is een, eveneens prehistorisch, grafcomplex met ondergrondse grafkamers.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Malta:

Foto’s van Gozo

Populaire accommodaties in Gozo

Grand Gozo 8.2
3 aanbieders
vanaf €277
St. Patricks 7.6
2 aanbieders
vanaf €284

Bekijk alle 47 accommodaties op Malta

Ligging