Entertainment op Malta

Tijdens uw vakantie op Malta hoeft u zich zeker niet te vervelen; bezoek Splash en Fun, Playmobil Funpark of Marine Park Malta.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u of uw kinderen van glijbanen en andere waterattracties houden, dan kunt u op Malta een bezoek brengen aan één van de waterparken. In Bugibba is in juni 2012 een nieuw waterpark geopend, het Bugibba Waterpark. Dit park is anders dan andere waterparken, u vindt namelijk geen glijbanen en zwembaden, maar meer sproeiattracties gericht op jongere kinderen. De gehele dag door worden activiteiten georganiseerd, waarbij één ding zeker is: water is nooit ver weg. Een waterpark met spannende glijbanen en golfslagbad en een Lazy River vindt u langs de kustweg ten noordwesten van St. Julians. Het Splash & Fun Park heeft ook een kleine kartbaan voor kinderen, luchtkussens en diverse speeltoestellen.

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een erg leuk attractiepark op Malta is het Playmobil Funpark. In het park krijgen kinderen de mogelijkheid met allerlei Playmobil speelgoed te spelen. In het buitengedeelte vindt u waterattracties en levensgrote Playmobil dieren. Een ander leuk park is het Popeye Village, met veel waterpret, maar ook educatieve spelletjes, een klein speelpark voor de kleinsten en interactie met bekende tekenfilmfiguren.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dierenparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u meer wilt weten over het leven in de Middellandse Zee, kunt u een bezoek brengen aan het Mediterraneo Park. Het park biedt een combinatie van educatie en entertainment, oftewel edutainment. U kunt tegen betaling (99€ laagseizoen, 120€ hoogseizoen) zwemmen met dolfijnen, maar ook wanneer u dit niet doet, valt in het park genoeg te zien en te beleven. Voor gezinnen met jonge kinderen is een bezoek aan het LWS Animal Park ook een aanrader. Dit park biedt de mogelijkheid tot het voederen en aaien van verschillende dieren, maar heeft ook een speeltuin, kartbaan en een minitreintje.

Overig entertainment

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op een leuke manier meer te weten wilt komen over Malta en de geschiedenis van het eiland kunt u The Malta Experience bijwonen. Dit is een audiovisuele show waarin de 7000 jarige geschiedenis van Malta wordt verteld. De show is in 17 talen te volgen, waaronder in het Nederlands. Het auditorium waar de Malta Experience plaatsvindt is gevestigd in Valletta, de hoofdstad van het eiland.