St. Julians

St. Julians was vroeger een klein vissersdorp, maar is nu uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming met een zeer goed nachtleven.

St. Julians grenst tegenwoordig aan Sliema en samen vormen ze een toeristisch gebied ten noordwesten van Valletta. De plaats heeft vier baaien en het centrum wordt gevormd door de wijk Paceville, waar ’s avonds (in het weekend) het uitgaansleven losbarst. In St. Julians vindt u veel toeristische accommodaties, maar ook woningen van de lokale bevolking en een enkel historisch gebouw.

Bezienswaardigheden

Wanneer u toch in St. Julians bent is het de moeite waard om langs het Balluta Building te lopen. Dit is een prachtig gebouw met een jugendstil voorgevel. Een ander mooi gebouw in St. Julians is het Spinola Palace, waarin tegenwoordig een restaurant gevestigd is. Spinola Palace ligt in de Spinola Bay en dit is een stukje van St. Julians waar het toerisme nog niet volledig de overhand heeft. Vissersbootjes liggen in het water en daarachter staan nog diverse oude huizen en met een beetje fantasie kunt u zich bedenken hoe St. Julians er vroeger moet hebben uitgezien.

Paceville

De wijk Paceville vormt het centrum van St. Julians en hier vindt u de meeste winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden van de plaats. Met name in het weekend en in het hoogseizoen wat vaker komen vele jongeren naar Paceville om flink los te gaan. De meeste clubs en bars zijn rond het hoofdplein gevestigd in de straten Trejqet Dragonara, Triq Wilga, Triq San Gorg en St. Rita Steps. Populaire bars zijn Qube, Footloose en de Scandinavische bar Nordic.Clubs die geliefd zijn, zijn Axis, Empire en Havanna, waar met name urban muziek wordt gedraaid. Salsaliefhebbers kunnen naar Fuego en voor rock moet je in het Hard Rock Café zijn, dat zich in het Bay Street Complex bevindt.

Stranden

Voor mooie zandstranden moet u niet in St. Julians zijn. In de plaats is slechts een klein, kunstmatig zandstrand te vinden en verder liggen langs de kust diverse betonplateaus, waar u kunt zonnen en vanwaar u het water in kunt. Hotels beschikken vaak over een strandbar die toegang tot het water verschaft.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Malta:

Foto’s van St. Julians

Populaire accommodaties in St. Julians

The Westin Dragonara Resort 8.9
3 aanbieders
vanaf €585
Cavalieri Art 7.1
4 aanbieders
vanaf €307
Golden Tulip Vivaldi 6.6
4 aanbieders
vanaf €343

Bekijk alle 16 accommodaties in St. Julians

Ligging