Ontspanning op Malta

Ontspannen op Malta kan in de vorm van een fietstocht, een lekkere wandeling of bijvoorbeeld een middagje naar een wellnesscentrum.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Malta biedt goede mogelijkheden voor fietsers, hoewel u wel altijd goed moet opletten, want automobilisten op het eiland zijn niet bedacht op fietsers en dit zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Wel worden beetje bij beetje fietspaden aangelegd, zodat het veiliger wordt om te fietsen. Sowieso geldt dat u het beste op het platteland kunt gaan fietsen en de geürbaniseerde gebieden moet vermijden. Wanneer u van plan bent veel te gaan fietsen kunt u de Engelstalige Cycle Malta & Gozo Gids aanschaffen, waarin u in totaal 12 routes vindt, waaronder 3 routes op Gozo.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u de bebouwde wereld in Malta verlaat en het platteland intrekt gaat een schitterende wereld voor u open. Als de droge zomermaanden voorbij zijn kleurt het eiland prachtig groen en staan met name aan het eind van de lente vele bloemen in bloei. Op het eiland zijn diverse gebieden waar u prachtig kunt wandelen, waaronder de Dingli kliffen, de prachtige baaien aan de noordkust en de Fawwara regio. Gozo is in haar geheel zeer aantrekkelijk als wandelgebied en ook het kleine eiland Comino is zeer de moeite waard. Hier zult u rust, stilte en prachtige natuur vinden. Enkele wandelroutes vindt u op de website van het toeristenbureau van Malta.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zowel de hoofdstad van Malta, Valletta, als Sliema hebben aardige winkelmogelijkheden. In Sliema zijn de mooiste winkels gevestigd in het Plaza Shopping Centre. In Paceville in St. Julians vindt u ook diverse kledingzaken in het Bay Street Shopping Centre. Op Malta en Gozo zijn enkele ambachten nog zeer populair en in de zogenaamde craft villages kunt u zien hoe deze ambachten beoefend worden en uiteraard kunt u ook plaatselijk geproduceerde artikelen kopen. Op Malta vindt u het grootste aanbod in Ta’ Qali Craft Village en op Gozo in het Ta’ Dbiegi Craft Village.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Malta bevindt zich een groot aantal spa & wellnesscentres en vijfsterrenhotels met spafaciliteiten. Wanneer u tijdens uw vakantie behoefte heeft aan een dagje echte ontspanning, kunt u dus op meerdere plekken terecht. Enkele voorbeelden zijn FeelGood Wellness, Grand Hotel Croce di Malta, Antonino Hotel & Spa en San Antonio Hotel & Spa. Op Gozo kunt u terecht in het Kempinski Hotel San Lawrenz.