Stranden op Malta

Hoewel de populaire toeristensteden op Malta geen stranden hebben, vindt u elders op het eiland prachtige zandstranden.

Mellieħa Bay

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit is het grootste zandstrand van Malta en tevens één van de populairste stranden. Het is met name populair bij families en dat zal te maken hebben met de geleidelijke afloop in het water en de goede voorzieningen. Op het strand zijn enkele cafés en bars waar u terecht kunt voor een verfrissing. Enkele stukken van de Mellieħa baai zijn bestemd voor watersporten, zoals parasailing, waterfietsen en surfen.

Golden Bay

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Golden Bay strand behoort tot de populairste stranden van Malta en zeker in het hoogseizoen wordt het hier erg druk. Het strand beschikt over goede faciliteiten, waaronder enkele restaurants waar u lekker kunt eten. Daarnaast worden watersporten aangeboden en biedt dit strand goede mogelijkheden voor snorkelaars. U dient hier wel bedacht te zijn op sterke onderstromingen!

Għajn Tuffieħa

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Għajn Tuffieħa strand is een prachtig strand dat enkel bereikt kan worden door een meer dan 100 treden tellende trap af te dalen. Om die reden is het hier ook een stuk rustiger dan op buurstrand Golden Bay. Toch is de afdaling zeer de moeite waard, want alleen al van het uitzicht op het strand wordt u blij. Het strand zelf ligt in een mooie beschermde baai, maar de stroming kan vrij sterk zijn. Helemaal aan het eind van het strand vinden nudisten meestal hun plekje. Houdt u daar niet van, vermijdt dan het uiterste stuk van het strand.

Paradise Bay

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paradise Bay is een mooie baai omgeven door rotsformaties. Hoewel het vrij afgelegen is, wordt het druk bezocht en dan met name door jongeren. In het weekend en gedurende het hoogseizoen vinden op het strand populaire strandfeesten plaats. Houdt u van snorkelen, dan is Paradise Bay ook een goede optie.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ramla Bay

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ramla Bay is het mooiste strand van Gozo. Het is een prachtig strand dat omgeven wordt door rotsen en duinen. Het zand heeft een roodgouden gloed, wat het plaatje alleen maar mooier maakt. Op het strand zijn enkele cafés aanwezig, maar in de directe omgeving is geen bebouwing te vinden. Vanaf het strand kunt u dan ook mooie wandelingen maken. Hoewel het in het hoogseizoen best druk kan worden in Ramla Bay is altijd wel een goed plekje te vinden om uw handdoek uit te leggen.

Imgiebah/Mgiebah Bay

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u in alle rust wilt genieten van zon, zee en strand, ga dan naar het Imgiebah/Mgiebah strand. U moet wel enige moeite doen om hier te komen, want het is een afgelegen strand, dat moeilijk te vinden is. Het strand ligt ten noorden van het dorp Selmun in het noorden van Malta. U moet uw auto boven achterlaten en vervolgens bereikt u via een korte afdaling van de kliffen het strand. Op het strand zijn geen faciliteiten aanwezig, dus vergeet niet wat snacks en drinken mee te nemen.