Vervoer op Malta

Wanneer u veel van het eiland wilt zien tijdens uw vakantie kunt u het beste een auto huren, maar voor af en toe een uitstapje kunt u ook de bus nemen.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voordat u een auto huurt moet u zich ervan bewust zijn dat men op Malta aan de linkerkant van de weg rijdt. Vindt u dit eng, dan kunt u beter geen auto huren. Gaat u in het hoogseizoen naar Malta, dan is het het voordeligst om vanuit Nederland online een auto te huren. Reist u buiten het seizoen, dan kunt u ter plekke vaak een goede deal sluiten. Controleert u dan wel voordat u het contract tekent of de auto geen schade heeft. Voor het huren van een auto dient u 21 jaar of ouder te zijn en minstens een jaar in bezit te zijn van uw rijbewijs.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het te duur vindt om een auto te huren, kunt u ook kiezen voor een scooter of motor (mits in bezit van een rijbewijs). De verzekering van het huren van een scooter of motor heeft altijd een eigen risico.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Anders dan bijvoorbeeld op de Griekse eilanden zijn taxi’s in Malta niet heel goedkoop. Taxichauffeurs zijn verplicht op de meter te rijden. Alleen voor ritjes van en naar het vliegveld gelden vast tarieven. Wanneer u lange afstanden per taxi wilt afleggen, kun u het beste proberen van tevoren een prijs met de chauffeur af te spreken. U kunt overal een taxi aanhouden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Malta kent een vrij uitgebreid busnetwerk. Men maakt gebruik van verschillende soorten diensten. De zogenaamde Mainline Routes brengen u naar de grote steden en eindigen altijd bij het busstation in Valletta. Direct Route bussen rijden naar dorpen en steden zonder in Valletta te stoppen. Voor de feestgangers rijden nachtbussen tussen Paceville en diverse plaatsen op het eiland. Op de website van Arriva, de Maltese openbare bus vervoersdienst, vindt u een overzicht van routes en prijzen. Ook kunt u online uw buskaartje kopen, waarbij u bijvoorbeeld ook een weekkaart kunt aanschaffen.