Praktische informatie

In dit menu vindt u allerhande praktische informatie die u van pas kan komen voor of tijdens uw verblijf op Malta.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Malta en Gozo betaalt u net als in Nederland met de euro. In de meeste plaatsen vindt u pinautomaten waar u geld kunt opnemen en in de toeristenplaatsen kunt u in veel winkels, restaurants en bars met uw creditcard betalen.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Malta zult u niet veel openbare telefooncellen aantreffen. Voor de enkele cellen die er nog wel zijn, heeft u een telefoonkaart nodig, die u bij kiosken en souvenirwinkels kunt kopen. Met uw mobiele telefoon heeft u goed bereik op het eiland en wanneer u veel denkt te bellen is het raadzaam een Maltese simkaart aan te schaffen. Internetcafés zijn in alle toeristische badplaatsen te vinden, maar tegenwoordig vindt u ook in steeds meer hotels en restaurants Wi-Fi hotspots, waar u, al dan niet tegen betaling, gebruik van kan maken.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het niveau van de gezondheidszorg op Malta is goed en de artsen in ziekenhuizen en Health Care Centres spreken zeer goed Engels. Voor kleine problemen kunt u terecht bij de apotheek, waar men meestal ook goed Engels spreekt. Bij spoedgevallen wordt u gratis behandeld, voor overige gevallen kunt u het beste contact met uw zorgverzekeraar opnemen en nagaan waar u wel en niet voor verzekerd bent.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Malta is een veilige bestemming en u hoeft geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Let u wel goed op uw waardevolle spullen en laat geen spullen achter in uw auto. In Paceville is soms sprake van overlast van dronken mensen.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Malta:

  • Stopcontacten op Malta zijn anders dan in Nederland. De stekkers hebben drie pinnen en u heeft dus een adapter nodig.
  • Het geven van fooien is op Malta gebruikelijk in restaurants, taxi’s, aan kamermeisjes en aan excursiegidsen. In een restaurant kunt u ongeveer 10% bij de rekening optellen en bij taxichauffeurs rond u het bedrag gewoon af.
  • Wanneer u kerken bezoekt dient u zich netjes te kleden. Draag geen korte broek of rok en bedek uw schouders, bijvoorbeeld door middel van een omslagdoek. Maltezers stellen het daarnaast niet op prijs als u in uw badkleding op straat loopt. Bikini’s en zwembroeken horen alleen aan het strand of bij het zwembad.
  • Naturisme is op Malta niet toegestaan. Ook topless zonnen is verboden. Toch komt naakt zonnen wel degelijk voor in afgelegen baaien, waaronder bijvoorbeeld op het Għajn Tuffieħa strand.
  • Malta is geen ideale bestemming voor mensen met een lichamelijke beperking. Hoewel sommige bezienswaardigheden rolstoeltoegankelijk zijn, zijn wandelpaden vaak erg smal. Bovendien moet u rekening houden met hoogteverschillen en zijn voetpaden met enige regelmaat erg steil.
  • In principe geldt op Malta een middagsluiting, hoewel in het hoogseizoen in de grote toeristencentra de winkels bijna de gehele dag door geopend zijn. In kleinere plaatsen en op het platteland moet u echter wel rekening houden met gesloten deuren tussen 13.00 en 16.00.