Sliema

Sliema is de grootste plaats van Malta en tevens één van de drukst bezochte badplaatsen van het eiland.

Sliema en St. Julians vormen tegenwoordig bijna één geheel en de meeste toeristen die naar Malta afreizen vinden hier een geschikte accommodatie om hun vakantie door te brengen. Langs de kust loopt een mooie promenade/boulevard en hierachter liggen de meeste accommodaties, restaurants en bars. Verder landinwaarts vindt u een oorspronkelijk deel met mooie Maltezer huizen en een leuk winkelaanbod. In het centrum is een overdekte winkelpromenade gelegen met enkele kledingwinkels. In de plaats is een aantal talenscholen gevestigd, waar met name jongeren komen die Engels, de tweede taal van Malta, willen leren.

Strand

Echte zandstranden kent Sliema niet. Langs de kust zijn rots- en betonplateaus te vinden, waarop u kunt zonnen en die u toegang tot het water verschaffen.

Uitgaan

Voor het echte uitgaansleven moet u naar Paceville in St. Julians, dat naast Sliema gelegen is. Niet alleen toeristen maar ook de Maltezers zelf weten deze uitgaanswijk, met name in het weekend, goed te vinden. Het aanbod aan bars en clubs is zeer uitgebreid. Paceville ligt zo’n 3 km van Sliema verwijderd en is gemakkelijk per bus of taxi te bereiken.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Malta:

Foto’s van Sliema

Populaire accommodaties in Sliema

Plaza Regency 6.7
7 aanbieders
vanaf €293
The Preluna 7.1
7 aanbieders
vanaf €310
The Waterfront 8.1
6 aanbieders
vanaf €448

Bekijk alle 7 accommodaties in Sliema

Ligging