Hypogeum en tempels van Tarxien

Het Hypogeum en de tempels van Tarxien zijn zeer bijzondere bouwwerken die teruggaan tot 3600 v. Chr..

Een bezoek aan zowel het Hypogeum als de tempels van Tarxien geeft u een volledig beeld van het leven in het neolithisch tijdperk. De Tarxien tempels leren u over de rituelen in het dagelijks leven, terwijl het Hypogeum u de ceremonies van de dood en het hiernamaals laat zien.

Hypogeum

Het Hypogeum staat op de UNESCO werelderfgoederenlijst en dat is natuurlijk niet voor niets. Het complex bestaat uit drie verschillende niveaus. Het hoogste niveau is het oudste en dateert uit de periode van 3600 v. Chr. tot 3300 v. Chr.. Het middelste niveau dateert van 3300 tot 3000 v. Chr. en het laagste en jongste niveau werd gebouwd tussen 3150 en 2500 v. Chr.. Op enkele muren van het complex zijn versieringen in rode oker te vinden. Het hoogtepunt in het Hypogeum is het allerheiligste, waar u op de muur een tekening van een tempelgevel kunt ontdekken. Slechts een beperkt aantal bezoekers wordt per dag in het Hypogeum toegelaten. Kaartjes kunt u het beste ruim van tevoren aanschaffen. Kinderen onder de zes jaar worden niet toegelaten. Toegang tot het Hypogeum bedraagt €20. Wanneer u last heeft van claustrofobie kunt u misschien beter geen bezoek aan het Hypogeum brengen.

Tarxien Tempels

De Tarxien tempels vormen het grootste megalithische tempelcomplex van Malta. Wanneer u een goede indruk wilt krijgen van het werk van de Tempelbouwers, dan bent u hier aan het goede adres. Het complex bestaat uit vier tempels, waarvan de meest oostelijk gelegen tempel het oudste is en dateert van rond 3600 v. Chr.. Deze tempel verkeert in slechte staat. De jongste is de Central Temple en deze heeft de meest complexe structuur. De Central Temple bestaat uit zes apsissen. De meest zuidelijk gelegen tempel is het rijkelijkst versierd met megalithische kunst, waaronder mooie reliëfs.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Malta:

Foto’s van Hypogeum en tempels van Tarxien

Ligging